top of page

Præsten som konfliktvejleder

 

 

Præsten som konfliktvejleder

 

Konflikter en uundgåelig del af præstens arbejdsliv – og af livet generelt.

 

Præsten konfronteres ofte med sine sognebørns konflikter – f.eks. i sjælesorgssamtalen og i forbindelse med bisættelser, hvor dødsfald bringer gamle uoverensstemmelser op i familien. Og præsten får ofte en støttende og vejledende rolle i forhold til den part i konflikten, som hun samtaler med.

 

I den slags samtaler trækker vi på vores erfaringer og værdier. Men når der er stærke følelser og interesser på spil, kan det være svært at trænge igennem til den, der står midt i konflikten. Og i den situation kan det være en stor hjælp at have konkrete redskaber til at støtte den konfliktramte.

 

Derfor tilbyder Center for Konfliktløsning kurser, der giver præster:

 

  • En forståelse for, hvad der generelt er på spil i konflikter, og hvordan de typisk eskalerer

  • Viden om, hvordan mennesker reagerer når de er i konflikter

  • Konkrete redskaber til at hjælpe en part i en konflikt med at blive afklaret omkring hvad konflikten handler om, og med finde ud af, hvad vedkommende skal gøre for at komme videre på en god måde

 

Vi skræddersyr seminaret til jeres behov og muligheder. Undervisningen veksler mellem korte oplæg med diskussion og praktiske øvelser. Og vi arbejder med cases fra deltagernes egen hverdag.

 

Kurset afholdes i samarbejde med konfliktmægler Jeanette Sauerberg, der har mange års erfaring som præst i Folkekirken.

Hvis I gerne vil høre nærmere om kurset, er I altid velkomne til at kontakte Jeanette på telefon: 6166 4202 eller mail: jeanette@centerfordialog.dk

Se vores øvrige tilbud om konflikthåndtering og mægling inden for kirken her

bottom of page