
Det gode skole/hjem-samarbejde
Vi tilbyder workshops, der giver lærere og pædagoger viden og værktøjer til at holde gode forældremøder og skole-hjem-samtaler, der styrker forældresamarbejdet
Vores workshops tager udgangspunkt i erfaringsudveksling mellem deltagerne, som gør dem skarpe på deres udfordringer og styrker. Og som gør det muligt for dem at lære af hinanden i forhold til, hvad de kan gøre anderledes og bedre.
Det andet bærende element i workshopsene er praktisk arbejde med konkrete redskaber, som deltagerne kan bruge til at holde mere effektive og konstruktive møder.
To slags møder – ét forældresamarbejde
Som krumtapper for forældresamarbejdet er forældremøder og skole-hjem-samtaler to sider af samme sag. Og mange af udfordringerne og løsningsmulighederne for de to mødetyper overlapper.
Derfor er det oplagt og ideelt at arbejde med begge mødeformer samtidigt eller i sammenhæng. Men det er også værdifuldt ’kun’ at arbejde med én af delene. Derfor tilbyder vi som udgangspunkt to forskellige workshops (klik for beskrivelse):
-
Workshop om gode forældremøder
-
Workshop om gode skole-hjem-samtale
Hvorfor er det relevant?
Forældresamarbejdet har stor betydning for den enkelte elevs læring og trivsel og for undervisningsmiljøet i klassen. Og de personlige møder mellem lærere/pædagoger og forældre, og mellem klassens forældre, er afgørende for kvaliteten af forældresamarbejdet.
Gode møder skaber tillid mellem lærerne/pædagogerne og forældrene, styrker relationerne i forældregruppen og sikrer klarhed omkring roller og ansvar i forhold til elevernes læring og trivsel.
Hvis møderne ikke fungerer, risikerer de til gengæld at bidrage til det modsatte: Mistillid, misforståelser og konflikter – og dermed et anstrengt forældresamarbejde.
Derfor er det relevant at styrke lærernes kompetencer i forhold til at holde frugtbare og effektive forældremøder og skole-hjem-samtaler.