Engagerende procesledelse med Liberating Structures

 

 

Engagerende procesledelse med Liberating Structures

’Liberating Structures’ er enkle metoder, der inddrager og engagerer alle deltagerne i en gruppeproces på samme tid. Og som inspirerer til eftertænksomhed, kreativitet og nytænkning.

 

Metoderne er effektive, når det gælder om at finde holdbare løsninger på fælles problemer og skabe relevante forandringer i fællesskab. Og de kan bruges i mange af de arbejdssituationer, som de fleste af os deltager i på daglig basis. Blandt andet til at:

  • Dele ideer, erfaringer og viden

  • Få sparring på konkrete udfordringer

  • Idéudvikle og identificere løsninger på problemer

  • Evaluere og designe projekter og arrangementer

  • Gøre status, udvikle strategier og planlægge

 

Metoderne er simple. Både at deltage i og facilitere. Derfor virker de.

 

Formålet med kurset er at introducere dig til Liberating Structures (som lyder lidt for smart på engelsk, men i virkeligheden er det modsatte: helt nede på jorden) i teori og praksis, så du kan bruge metoderne i dit eget arbejde umiddelbart efter kurset.

 

Kurset i praksis

Med afsæt i en kort introduktion til teorien bag Liberating Structures prøver vi en håndfuld konkrete strukturer/metoder af i praksis. Og vi reflekterer over, hvad de gør muligt og hvad de kan bruges til. 

Hvorfor? Fordi den bedste måde at blive fortrolig med Liberating Structures på, er at prøve dem.

 

Relevant for hvem?

 

Kurset er relevant for alle, der leder processer, i bred forstand. Fra det ugentlige afdelingsmøde i den lille organisation til den årlige strategiproces i den store virksomhed. Fra undervisning på universitetet til borgermøder i kommunen.

 

Den erfarne procesleder får nye metoder og inspiration til lige-på procesledelse uden overflødig indpakning, og mulighed for at reflektere over egen praksis.  

 

Den mindre erfarne procesleder bliver i stand til at gøre sine ’processer’ mere involverende og engagerende ved hjælp af simple metoder, som ikke kræver andet end en håndfuld mod at kaste sig ud i.

Hos jer eller hos os?

 

Vi afholder gerne kurset hjemme hos jer. Det giver mange af jer erfaring med metoderne på samme tid - og dermed et fælles afsæt for at bruge dem i jeres egne processer efter kurset. Desuden kan vi bruge metoder på konkrete temaer og problemer, som er relevante for jer.

 

Kurset kan vare en halv eller en hel dag. Eller længere. Jo længere tid vi har, jo flere ’Liberating Structures’ kan vi introducere jer til. Omfang, udbytte og pris hænger sammen.

 

Vi afholder også åbne kurser, som samler deltagere fra forskellige organisationer og firmaer, etc. Det giver mulighed for erfaringsudveksling og inspiration på tværs af fagligheder og kontekster. 

Vores næste åbne kursus

Vi afholder vores næste åbne kursus den 8. maj i København, i samarbejde med Dansk Magisterforening. 

Du kan tilmelde dig lige her

Deltagerne siger

"Jeg fandt kurset utrolig udbytterigt. Jeg arbejder meget med processer både i forhold til medarbejdere, teams og chefer. Og jeg oplever, at jeg forfalder til de samme 2-3 måder at gøre tingene på, hvilket bliver trivielt både for mig selv og deltagerne. På dette kursus fik jeg ikke blot inspiration til nye metoder, men jeg blev også klogere på, hvorfor de fungerer. Fordi de skaber engagement, læring og teamfølelse på samme tid. Det sidste oplevede jeg meget tydeligt selv. Vi kender ikke hinanden på dette kursus, men de øvelser, vi prøvede af gjorde at vi meget hurtigt ‘connectede’ - det er sjældent at jeg går fra et kursus som dette med fem visitkort." 

- Pernille Wettergren, HR chef i Danske Standarder 

”Selvom jeg efterhånden har afviklet en del workshops, var der virkelig inspiration at hente og kurset gav stof til eftertanke. F.eks. omkring hvilke metoder/strukturer, jeg bruger hvornår og hvordan. Metoderne er enkle og klare, men leveret af Center for Dialog blev de også nærværende og noget man har lyst til at gå i gang med øjeblikkeligt. Jeg har været på mange kurser og konferencer, hvor man er blevet inspireret af, men i sit stille sind tænker: ”Det kommer aldrig til at ske”. Efter kurset tænker jeg ”Det kommer selvfølgelig til at ske og det bliver en stor hjælp i min hverdag som konsulent.”


- Birgitte Rejkjær Krustrup, Klubrådgiver, DBU Sjælland

Læs meget mere om Liberating Structures (på engelsk) lige her

CENTER FOR DIALOG

 

Tønsbervej 152

4000 Roskilde

Danmark

Telefon: +45 28 86 21 11

Mail: kontakt@centerfordialog.dk

  • Facebook - Hvid Circle
  • LinkedIn - Hvid Circle